Beginnen bij het begin

Laten we beginnen bij het begin. Het begin van mijzelf, het begin van Workout for you en het belangrijkste waar te beginnen bij het begin.

In deze blog neem ik je mee terug naar het begin van mijzelf op het gebied van fitness en gezondheid. Mee terug naar het begin van Workout for you. En ik ga je meenemen naar jouw begin!

 

Voor mijn begin gaan we terug naar 2012. In 2012 starten ik met een mbo opleiding waarvoor ik een aantal fysieke eisen moest halen om toegelaten te worden. Ik was namelijk klaar met het leren op de havo, niet omdat ik mijn diploma had gehaald, het lukte me gewoon niet meer om stil te zitten achter de schoolbanken. Zo iemand noemen ze ook wel een “drop out”, inderdaad geen best begin. Gelukkig werd ik aan genomen voor de mbo opleiding welke ik graag wilde gaan volgen en kon ik hier opnieuw beginnen. Dit betekende echter wel dat ik “fit” moest gaan worden om de opleiding door te komen. Dus nam ik een abonnement op een sportschool en begon ik maar wat te doen. Dit heb ik twee jaar vol gehouden zonder echte resultaten. Omdat ik maar wat deed wat ik dacht wat goed was, zonder professionelen mensen om hulp te vragen. Maar ik was wel begonnen, en voor die twee jaar kwam ik wel 3 a 4 keer per week van de bank. Ik was aan het bewegen en was in een omgeving waarin iedereen bezig was met sporten.

 

Maar ik vond het alsnog super leuk om te doen. En tijdens deze twee jaar “bewegen” in de sportschool, want veel meer was het niet, begon ik steeds meer te lezen en leren over fitnessen. Ook vond ik een sportschool met de meeste ervaren instructeurs uit de omgeving waar enkel en alleen groepslessen werden gegeven. Hier werd ik steeds gemotiveerder om meer uit mijn trainingen en het dagelijks leven te halen. Daarom starten ik in 2014 op het CIOS en begon ik in mijn vrije tijd cursussen te volgen bij The Overload en Gym Jones. Die omgeving waarin ik was begonnen had me nu naar een nieuw niveau gebracht en ik begon mezelf daadwerkelijk te ontwikkelen op diverse gebieden.

In dezelfde periode waarin ik steeds meer ging leren over sporten, bewegen en gezondheid start ik ook met Workout for you. Omdat ik het les geven wat ik op het CIOS leerde enorm leuk vond en dit graag wilde combineren met het over brengen van mijn kennis en ervaring op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Dit starten allemaal met 1 woord als basis, enthousiasme! Net als mijn begin in de fitness was ook mijn begin met Workout for you niet het beste van het beste. Maar ik was vast beraden om de start te maken en gaande weg te leren en mijzelf te ontwikkelen als trainer, coach en ondernemer. Nu zijn we ondertussen 4 jaar verder en is het 2016, die stap om het begin te maken met sporten heeft in zoveel meer geresulteerd dan alleen maar meer spieren of een betere conditie.

 

Op deze manier ga jij ook beginnen! Want het begin hoeft niet meteen perfect te zijn, sterker nog, dat gaat ook nooit lukken. Je hoeft niet meteen 5 keer per week te gaan trainen om jouw doel te bereiken. Je hoeft niet meteen het snelste te rennen van al je vrienden en bekende. Je hoeft niet meteen het meeste gewicht te tillen in de hele gym. Je hoeft alleen maar te besluiten om te beginnen, en als je begint dan heb je de grootste en moeilijkste stap gemaakt. Begin met 1 training per week want 1 is alleen 100% meer dan de 0 keer die je hiervoor deed. Die 1 keer per week word binnen no time 2,3 keer per week. Voor dat je het weet ga je verschil merken en jezelf “fitter” voelen. Die 0 keer sporten kan binnen 3 of 4 maanden zomaar met 300% gestegen zijn. Het zelfde geld voor voeding, je hoeft niet meteen 1000 calorieën minder te eten. Begin gewoon met 50 calorieën per dag minder/meer, een week later 100 calorieën per dag minder/meer.

 

Ik ben nu 8 jaar verder vanaf het moment dat ik besloten heb om gewoon te beginnen en de sportschool in te lopen. Deze beslissing heeft letterlijk alles in mijn leven positief beïnvloed. Ik ben fysiek sterker en belastbaarder geworden, mijn conditie is enorm verbeterd en ik ben een stuk gezonder. Ik ben personal trainer geworden en kan mijn passie voor sporten, bewegen en gezondheid overbrengen naar andere. Ik heb mijn droombaan weten te bereiken en heb op deze reis te meeste bijzonder mensen ontmoeten. Dit alles omdat ik gewoon begon met die 1 keer per week sporten.

 

Josh den Reijer

Accept and Enjoy!Commentaren: 0